Hosting, Domain ve SSL Hizmetleri

Hosting nedir?

Farz edelim bilgisayarınızda yeni bir döküman oluşturdunuz. Bu dökümanı saklamak için o dosyayı bilgisayarınızın diskine kayıt edersiniz ve bilgisayarınızı kapatırsınız. Peki bu dökümanın sizin web sayfanız olduğunu düşünün.

Web sayfalarınızı internet ortamında kendi bilgisayarınızda barındıramayacağınıza göre size çok güçlü, yedi gün yirmi dört saat hizmet verebilen ve her türlü yoğunlukta problemsiz web sitenizi hızlı bir şekilde yayınlamaya devam edecek bir bilgisayara ihtiyacınız var demektir. Bu bilgisayarlara teknik olarak sunucu denilmekte.

Hosting; kişi ve organizasyonlara ait web sitelerinin ve sayfalarının kesintisiz bir şekilde internet üzerinde yayınlanmasına olanak tanıyan, güçlü donanım ve yazılımsal web sunucularının birleşimi ile oluşturulmuş bir web sitesi yayınlama hizmetidir. Hazırlanan web sayfaları, kontrol panel üzerinden çeşitli dosya transfer yazılımları ile bu gelişmiş web sunuculara yüklenir, domain tanımlamaları yapılır ve yayına hazır hale getirilir. Bu hizmetin bir diğer adı da barındırma hizmetidir. Özellikle web sitesi tasarımcıları ve webmaster lar arasında web hosting olarak da adlandırılır. Hosting hizmeti sayesinde web siteleriniz dünyanın her yerinden 7 gün 24 saat erişilebilir hale gelir.

 Hosting; kişi ve organizasyonlara ait web sitelerinin ve sayfalarının kesintisiz şekilde internet üzerinde yayınlanmasını sağlayan bir web sitesi yayınlama hizmetidir. 

Domain nedir?

Bir diğer adı da Alan Adı olarak geçmektedir. İnternetin kilit parçalarından biri olan alan adları, web sitesi adreslerinin anlamlı ve kolay hatırlanabilir olmasını sağlar. Ancak, alan adlarının gücü web sitelerini adresleme yeteneğinden fazlasını içerir: Doğru alan adının seçilmesi sitenizin ya da markanızın başarısı, itibarı ve bilinirliği açısından çok ciddi bir etki yaratabilir.

Bu nedenle de bir web sitesi kurmak için almanız gereken en önemli kararlardan biri; alan adınızın ne olacağıdır.

SSL Sertifikaları Hakkında Genel Bilgiler

  • SSL (Secure Sockets Layer) sertifikaları, site adreslerinin doğruluğunu kontrol eden, iki nokta arasındaki veri iletişimini şifreli kanal üzerinden yaparak güvenli bir şekilde iletilmesini sağlayan bir üründür. SSL sertifikaları, hiç bir zaman yazdığınız kodun veya web sitenizin güvenliğini sağlamaz.
  • SSL sertifikaları sundukları garantiye, destek hizmetine ve ek özelliklere göre farklılık arz etmektedirler. Temelde tüm SSL sertifikaların sağladığı teknik kazanım aynıdır.
  • SSL sertifikaları, Google’ın güvenli internet kullanımını teşvik etmek amacıyla geliştirdiği algoritmalar sonucunda, internet sitelerinin Google arama sonuçlarında yükselmesini sağlamaktadır.
  • Tekil internet adresi kullanıcıları için TrustSafe, E-Tuğra ve Rapid SSL sertifikaları uygundur.
  • Wildcard SSL ürünleri internet adresindeki alt isimleri de destekler. Örneğin; www.isimtescil.net, isimtescil.net, admin.isimtescil.net, *.isimtescil.net.
  • SSL nedir? SSL, network üzerindeki bilgi transferi sırasında güvenlik ve gizliliğin sağlanması amacıyla Netscape tarafından geliştirilmiş bir güvenlik protokolüdür.
  • SSL gönderilen bilginin kesinlikle ve sadece doğru adreste deşifre edilebilmesini sağlar. Bilgi gönderilmeden önce otomatik olarak şifrelenir ve sadece doğru alıcı tarafından deşifre edilebilir. Her iki tarafta da doğrulama yapılarak işlemin ve bilginin gizliliği ve bütünlüğü korunur.
  • Veri akışında kullanılan şifreleme yönteminin gücü kullanılan anahtar uzunluğuna bağlıdır. Anahtar uzunluğu bilginin korunması için çok önemlidir. Örneğin; 8 bit üzerinden bir iletimin çözülmesi son derece kolaydır. Bit, ikilik sayma düzeninde bir rakamı ifade eder. Bir bit, 0 veya 1 olmak üzere 2 farklı değer alabilir. 8 bit ise sadece 28=256 olası farklı anahtar içerir. Bir bilgisayar bu 256 farklı olasılığı sıra ile inceleyerek bir sonuca ulaşabilir. SSL protokolünde 40 bit ve 128, 256, 1024 bit şifreleme kullanılmaktadır. 128 bit şifrelemede 2128 değişik anahtar vardır ve bu şifrenin çözülebilmesi çok büyük bir maliyet ve zaman gerektirir. Kötü niyetli bir kişinin 128 bit’lik şifreyi çözebilmesi için 1 milyon dolarlık yatırım yaptıktan sonra 67 yıl gibi bir zaman harcaması gerekir. Bu örnekten anlaşıldığı gibi SSL (Secure Sockets Layer) güvenlik sistemi tam ve kesin bir koruma sağlar.

YARDIMA İHTİYACINIZ MI VAR ?

Hizmetlerimizden Yaralanmak İçin Bizim İle İletişime Geçin

HEMEN ARAYIN

0 553 280 80 84